3 Katlı Telli Maske Önerisi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

3 Katlı Telli Maske Önerisi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

3 Katlı Telli Maske

Üç katlı telli maske diğer adıyla cerrahi maske insanları, enfeksiyon ya da salgından korumak için kullanılan en önemli ekipmanlardan biridir. Özellikle son zamanlarda Coronavirüs salgınının şiddeti sebebi ile, sosyal ortamlarda kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Üç katlı maske tek kullanımlık bir üründür. Sokağa, alışverişe, pazara ya da herhangi bir kalabalık ortama girildiğinde özellikle kapalı alanlara, takılmalı ve belirli bir süre sonra atılmalıdır. Maskenin fazla uzun süre boyunca kullanılması, enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak yerine arttırabilmektedir. Üç katlı telli maske, kullanıcının ağız ve burnu ile yakın çevredeki potansiyel enfeksiyon taşıyıcılar arasında bir koruma duvarı oluşturur. Bu maskeler düzgün bir şekilde kullanılırsa virüs ve bakteri içeren parçacıklarla teması engeller. Diğer yandan, Üç katlı telli maske kullanmak, kişilerin ağızlarına ve burunlarına dokunmalarını da engellediği için el yoluyla bulaşma riskini de azaltır.

Neden 3 Katlı Telli Maske Tercih Edilmelidir?

Üç katlı telli maskeler, burun kısmında bulunan tel sayesinde yüze çok daha iyi oturur. Bu sayede maskenin üst veya yan taraflarında boşluklar kalmaz. Daha iyi koruma için üç katlı telli maskeler tercih edilmelidir. Okulumuz Kılıçarslan İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (K-Tek) ultrasonik 3 katlı telli maske üretimi yapmaktadır. Pandeminin en yoğun olduğu dönemde toplumun ihtiyaçlarını karşılamak için okulumuz idari, öğretmen, öğrenci ve teknik personelinin katılımıyla yoğun şekilde üretmiş ve üretimine devam etmektedir.

  • 3 Katlı Telli Maske Özellikleri

  • 1. Sınıf malzemeden, hijyenik ortamda üretilmektedir.
  • Medikal CE belgesine sahiptir.
  • Hijyenik koşullarda üretim yapılmaktadır.
  • 3 Katlıdır
  • Su geçirmez derecede kaliteli olmalıdır.
  • Mavi, Yeşil ve Beyaz renk seçeneği olmalıdır.
  • Full ultrasonik ve dikişli lastik seçeneği olmalıdır.
  • Lastik kısımlarında kulak bölgesini tahriş etmeyen yumuşak malzeme kullanılmaktadır.
  • Maskeler güvenlik bandı ile güvenlik altına alınmaktadır.
  • İlk defa kullanıcı maskeyi açmaktadır.
  • Kutular güvenlik bandı ile kapatılmaktadır.
  • Kutularda maskeler 5’li kilitli poşetler şeklinde olmalıdır.

Okulumuz K-Tek in üretimini yaptığı maskeler yukarıda ki tüm özellikleri barındırmaktadır. Bu sebeple maske tercihinde K-Tek tercih edilmelidir. Maskelerimizi incelemek ve sipariş vermek için maskeler bölümümüzü ziyaret ediniz.

3 Katlı Maske Nasıl Olmalı

Maskenin çekildiğinde kopmaması, dikişlerinin sağlam olması, burun kısmı telli olması en temel özelliklerdir. Kumaşı maske yapımına uygun kumaş olmalıdır. Bunun yanında maskenin CE belgesinin olması sağlık ve hijyen açısından çok önemlidir. CE belgesi olmayan maskeler tercih edilmemelidir. Okulumuz K-Tek CE belgeli maske, hijyen belgeli maske üretimini yapmaktadır. Sağlığımızı koruyalım derken merdiven altı yapılmış maskeleri kullanarak sağlığımı tehlikeye atmayalım. Maske yapımına uygun olmayan kumaştan yapılan maskeler de tercih edilmemelidir.

3 Katlı Telli Maske Fiyatları

Tarafımızdan satın alınan cerrahi maskeler 50’li kutular içerisinde 5’erli paketler şeklinde teslim edilmektedir. Şu an tek bir cerrahi maskenin en yüksek fiyatı, hükümet tarafından 1 TL olarak belirlenmiştir. Dileyen firmalar daha ucuza satış yapabilmektedirler. Toptan alımlarda da önemli indirimler uygulanabilmektedir. Ayrıntılı 3 Katlı Telli Maske Fiyatları için Maskeler bölümümüzü ziyaret edebilir, sipariş verebilirsiniz.

Renkli maske kullanmak zararlımı?

Corona virüs salgını nedeniyle günümüzde yaygınlaşan maskeler gün geçtikçe yeni modelleri ortaya çıkıyor, örneğin; renkli maskeler ve desenli maskeler, genellikle bu maskeleri çocuklar ve giyiminde renk uyumuna dikkat eden kişiler kullanmaktadır peki bu maskelerin normal maskelere göre zararı var mı? Uzmanlara göre renkli maskelerden kaçınmak gerekiyor. Özellikle çocukların son zamanlarda renkli, boyalı maskeleri taktıklarına dikkat çeken uzmanlar, bu boyalı maskelerin solunum yoluyla direkt temas ettiği için özellikle alerjik çocuklarda problem oluşturabileceğini söylemektedirler. Okulumuz K-Tek renkli maske üretimi de yapmaktadır. Fakat okulumuz sertifikalı maske kumaşı kullandığı için herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Renkli maske satın alırken kesinlikle sertifikası olup olmadığı kontrol ediniz.

Çocuklar Nasıl Maske Takmalı?

Renkli maskede bir başka problem de kullanılan boyanın standardizasyonu, yani kullanılan boyanın sağlık açısından kontrolü yapılmamışsa o kullandığımız maskenin üzerindeki boya partikülleri solunum yoluna geçip başka problemler meydana getiriyor. Kesinlikle sertifikasız renkli maske önerilmemektedir. Özellikle çocuk maskelerinde aşırı renkler olduğu için bu duruma şiddetle dikkat edilmelidir. Eğer kullanılacak maskede sertifika yoksa Sağlık Bakanlığı'nın önerdiği klasik beyaz ve renksiz üç katlı maskelerin tercih edilmesi, renkli maskelerin kullanılmasına göre daha sağlıklı görülüyor. Okulumuz K-Tek “üreten okul” sloganı ile maske üretmeye, çocuk maskesi üretmeye devam etmektedir. Farklı renk maskelerimizi maskeler bölümümüzden inceleyebilirsiniz.

İlginizi çekecek başka bir yazı

Yumurta Toplayan Robot, Caretta Caretta

Paylaş:

150TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Stoktaki Ürünler Aynı Gün Kargo
Kredi Kartlarına Taksit İmkanı